Adhemar

De toestand der dingen

Adhemars overpeinzingen, beslommeringen, ideeën, fascinaties, anekdotes, opinies en krabbeltjes

Drop * from students;

donderdag 21 februari 2008, 19:42 | Allerlei

De Standaard Online beschrijft hoe in het Nederlandse Lexmond de politie was massaal uitgerukt nadat getuigen drie geblinddoekte mensen hadden gezien op de achterbank van een auto.[1] De politie onderschepte de auto om de “ontvoering”, waarbij zowel de “ontvoerders” als de “slachtoffers” naar het politiebureau moesten, en hun auto weggetakeld werd.

Het ging om een dropping. Een verre dropping, dat wel: van Vlaanderen tot over Utrecht. Maar toch ook niet meer dan gewoon een dropping (voor zover ik uit de berichtgeving kan opmaken).

De studenten kregen een uitbrander en moesten de takelkosten van de auto ophoesten.

Ik vraag mij af of deze studenten eigenlijk iets illegaal gedaan hebben. Welke wetten hebben ze hier overtreden? “Het is verboden uw passagiers op de achterbank te blinddoeken” of zo?

Referentie

Tijdslijn

Schrijf een reactie

februari 2008
m D w d v Z Z
« jan   mrt »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

Zoeken

Copyleft en copyright, Stijn “Adhemar” Vandamme, 2008. Sommige rechten voorbehouden.

Creative Commons Naamsvermelding Gelijk Delen Tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, valt alle originele tekst, de opmaak, en alle andere content van gelijk welke vorm dat door Stijn “Adhemar” Vandamme gemaakt en op deze De toestand der dingen blog gepubliceerd is, onder de Creative Commons Naamsvermelding–Gelijk Delen versie 2.0 België licentie. Rechten op de afbeelding van de stripfiguur Adhemar rusten echter bij tekenaar Marc Sleen en Standaard uitgeverij. Reacties en trackbacks geplaatst via het blogsysteem blijven intellectuele eigendom — wat een lelijke, misleidende term, trouwens — van de verantwoordelijke reageerder. Door de reactie of trackback te plaatsen, geeft zo ’n reageerder Stijn “Adhemar” Vandamme echter wel eeuwigdurende toelating de reactie te publiceren. Zo gaat dat, nietwaar. Deze webpagina bestaat uit geldige xhtml 1.0 strikt; het uiterlijk heeft stijl met geldige css. De site is in overeenstemming met “No www”, klasse b. uris worden met opzet helder en extensieloos gehouden. De site is best te bekijken met uw ogen, en een browser naar keuze. Deze blog wordt bekrachtigd door WordPress, dat is een prachtig stukje software dat onder de gnu General Public License versie 2 vrijgegeven wordt. De vertaling gebeurde door WordPress Themes.