Adhemar

De toestand der dingen

Adhemars overpeinzingen, beslommeringen, ideeën, fascinaties, anekdotes, opinies en krabbeltjes

McCarthy bis

maandag 24 maart 2008, 23:04 | Amerikaanse politiek

Quote van de dag

Vandaag trok oud-president Bill Clinton (Dem.NY) het patriotisme van Barack Obama (Dem.IL), de tegenkandidaat van zijn vrouw, in twijfel.

I think it would be a great thing if we had an election year where you had two people who loved this country and were devoted to the interest of this country.

→ Bill Clinton (Dem.NY)[1]

Maar de quote van de dag is eigenlijk de reactie hierop van Gordon Fischer (Dem.IA), een Democratische hoge piet in Iowa:

When Joe McCarthy questioned others’ patriotism, McCarthy (1) actually believed, at least aparently, the questions were genuine, and (2) he did so in order to build up, not tear down, his own party, the GOP. Bill Clinton cannot possibly seriously believe Obama is not a patriot, and cannot possibly be said to be helping — instead he is hurting — his own party. B. Clinton should never be forgiven. Period. This is a stain on his legacy, much worse, much deeper, than the one on Monica’s blue dress.

→ Gordon Fischer (Dem.IA)

Gordon Fischer maakte deze opmerking op zijn blog, heeft de post intussen weggehaald en er zich via dezelfde weg voor geëxcuseerd.

Referentie

  • [1] Speech voor een groep Vietnam-veteranen, in Charlotte, North Carolina, (video), vrijdag 21 maart 2008

Tijdslijn

Schrijf een reactie

maart 2008
m D w d v Z Z
« feb   apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zoeken

Copyleft en copyright, Stijn “Adhemar” Vandamme, 2008. Sommige rechten voorbehouden.

Creative Commons Naamsvermelding Gelijk Delen Tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, valt alle originele tekst, de opmaak, en alle andere content van gelijk welke vorm dat door Stijn “Adhemar” Vandamme gemaakt en op deze De toestand der dingen blog gepubliceerd is, onder de Creative Commons Naamsvermelding–Gelijk Delen versie 2.0 België licentie. Rechten op de afbeelding van de stripfiguur Adhemar rusten echter bij tekenaar Marc Sleen en Standaard uitgeverij. Reacties en trackbacks geplaatst via het blogsysteem blijven intellectuele eigendom — wat een lelijke, misleidende term, trouwens — van de verantwoordelijke reageerder. Door de reactie of trackback te plaatsen, geeft zo ’n reageerder Stijn “Adhemar” Vandamme echter wel eeuwigdurende toelating de reactie te publiceren. Zo gaat dat, nietwaar. Deze webpagina bestaat uit geldige xhtml 1.0 strikt; het uiterlijk heeft stijl met geldige css. De site is in overeenstemming met “No www”, klasse b. uris worden met opzet helder en extensieloos gehouden. De site is best te bekijken met uw ogen, en een browser naar keuze. Deze blog wordt bekrachtigd door WordPress, dat is een prachtig stukje software dat onder de gnu General Public License versie 2 vrijgegeven wordt. De vertaling gebeurde door WordPress Themes.