Adhemar

De toestand der dingen

Adhemars overpeinzingen, beslommeringen, ideeën, fascinaties, anekdotes, opinies en krabbeltjes

Ongelijk

zaterdag 5 januari 2008, 13:05 | Ideeën

Quote van de dag

Radiopresentator verdedigt vurig de synthese uit de dialectiek, de gulden middenweg.

De meest efficiënte manier om ongelijk te hebben, is een forse mening formuleren.

→ Koen Fillet[1]

De uitspraak is zelf een forse mening; en, geheel in overeenstemming met zichzelf, onjuist. Af en toe zit een revolutair idee zó recht in de roos, dat geen compromis met de gevestigde opinie het nog kan verbeteren.

En zelfs wanneer een forse mening onjuist is, dan nog heeft het een belangrijk nut: door de gevestigde vanzelfsprekendheid in vraag te stellen, verplicht het ons over onze standpunten na te denken — en, zo nodig, ze bij te stellen.[2]

Leve de controversiële standpunten!

Referenties

Schrijf een reactie

januari 2008
m D w d v Z Z
    feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Zoeken

Copyleft en copyright, Stijn “Adhemar” Vandamme, 2008. Sommige rechten voorbehouden.

Creative Commons Naamsvermelding Gelijk Delen Tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, valt alle originele tekst, de opmaak, en alle andere content van gelijk welke vorm dat door Stijn “Adhemar” Vandamme gemaakt en op deze De toestand der dingen blog gepubliceerd is, onder de Creative Commons Naamsvermelding–Gelijk Delen versie 2.0 België licentie. Rechten op de afbeelding van de stripfiguur Adhemar rusten echter bij tekenaar Marc Sleen en Standaard uitgeverij. Reacties en trackbacks geplaatst via het blogsysteem blijven intellectuele eigendom — wat een lelijke, misleidende term, trouwens — van de verantwoordelijke reageerder. Door de reactie of trackback te plaatsen, geeft zo ’n reageerder Stijn “Adhemar” Vandamme echter wel eeuwigdurende toelating de reactie te publiceren. Zo gaat dat, nietwaar. Deze webpagina bestaat uit geldige xhtml 1.0 strikt; het uiterlijk heeft stijl met geldige css. De site is in overeenstemming met “No www”, klasse b. uris worden met opzet helder en extensieloos gehouden. De site is best te bekijken met uw ogen, en een browser naar keuze. Deze blog wordt bekrachtigd door WordPress, dat is een prachtig stukje software dat onder de gnu General Public License versie 2 vrijgegeven wordt. De vertaling gebeurde door WordPress Themes.